Sortida a la Serra del Montsant (25/01/2015)

Primera sortida de la secció de muntanya del CEB i primeres experiències per molts dels participants. Aquest diumenge, mentre pujàvem pel Grau de Barrots s'escoltaven comentaris com "Quan expliqui a casa per on hem passat, no s'ho creuran!" o "Qui m'havia de dir que a les meves edats faria aquestes coses!". Aquestes són només algunes mostres de l'ambient general de la sortida, que va donar per molt, tot i els escassos 9 km que vam caminar.


Crònica
A les 6 del matí, hora acordada, ens vam anar agrupant a Can Xifrè i marxàvem cap a la Morera de Montsant. Un total de 6 cotxes, un darrera l'altre talment una processó, avançàvem cap a terres del Priorat. I abans de les 9 del matí ja estàvem entaulats fent el cafè, el colacao o menjant uns talls de coca de pa de pessic excel·lents.

Tips i amb les bufetes descarregades vam iniciar la primera sortida de la secció de muntanya. Mirant cap a la Serra del Montsant, ens vam anar conscienciant de les seves formes curioses, amb aparença infranquejable però amb alguns punts febles, tal com comprovaríem més endavant. 

A la sortida del poble, el grup es va dividir. Uns van decidir pujar pel GR-171 pel Grau d'Agnet fins al capdamunt de la Serra Major. Una bona opció per la campiona del grup, l'Erola de 5 anys, que va completar tota la sortida! Els altres, més agosarats vam pujar pel Grau de Barrots. Una aproximació curta ens va deixar a l'entrada del grau. Aquí va començar la part espectacular de la sortida. Una grimpadeta per aquí, uns barrots fent d'escaló per allà, i amunt! Uns amb més gràcia, d'altres amb alguna empenteta, però tots vam superar les dificultats de la jornada. I un cop a dalt, un camí aeri però senzill fins al Balcó del Priorat. Excel·lent mirador on vam fer-nos una foto de grup i.......



....vam trobar el primer "Caché" o tresor i on l'Isabel va poder explicar-nos a tots de què anava això del Geocaching o "l'art de buscar tuppers".


Deixant el Balcó del Priorat, es va acabar l'aventura i l'adrenalina va anar recuperant els seus valors normals. Va ser un tram de camí curt, però molt intens. Vam continuar per un corriol cap a la Serra Major i ens vam trobar amb la resta del grup que havia pujat pel GR. Semblava que ens haguéssim sincronitzat. Una vegada reagrupats, vam aprofitar per fer un descans i esmorzar.

La continuació va ser una passejada seguint les formes suaus de l'altiplà superior de la Serra del Montsant fins al Piló de Senyalets (1109 metres). Nova foto de grup, aquesta vegada al complet amb els 19 caminaires (18 i 1 gos) que vam fer la sortida. I un altre tresor!! Aquest s'amagava al costat del vèrtex geodèsic del Piló de Senyalets.


La tornada també va ser a la carta. Mentre que un grupet va decidir tornar pel Grau d'Agnet, la resta d'agosarats van escollir l'opció més llarga i vam baixar pel Grau de Sanfores, menys impressionant que el de Barrots però amb alguna balconada on val la pena aturar-se per gaudir de la muntanya.

I així, sense més novetats vam arribar tots a la Morera del Montsant, molt contents i planificant altres sortides d'aquesta secció de Muntanya que sembla que arrenca amb força.

Moltes gràcies a tots per venir i fins la propera!!!

Centre Excursionista de Breda

Més fotos de la sortida


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada