Sortida als Estanys de Besiberri (1 i 2 d'agost 2015)

Un grup, en una de les sortides, del juliol, tot parlant de l'estiu, vàrem comentar..... i si fem alguna “sortideta” aquest estiu?

Doncs bé, i si anem als llacs de Bessiberri?

Un grup de 8 caminants, vàrem sortir de Breda dissabte día 1 d'agost amb direcció a Viella. A la tarda vàrem fer una excursió al meravellós paratge de l´Artiga de Lin i els Uelhs deth Joèu. És una sortida circular, que dura poc més d'una hora i ens descobreix un dels paratges més impressionants i sorprenents de la Vall d'Aran.


Al capvespre vàrem “pernoctar”, que no vol dir pas “dormir” al refugi de Conangles, a prop de la entrada sud del Túnel de Viella.

Ruta: Refugi de Conangles – Estanyet petit de Besiberri.
Distància: 9 km.
Temps aprox: 4h 40 min.
Desnivells: 1.555 m. fins a 2.180 m.

De bon matí, diumenge, sortim de Conangles, a 1.555 m. direcció als llacs de Besiberri. Camí de forta pujada, bastant maco, resseguint rierols i amb salts d'aigua impressionants. Després de dues hores, se'ns obre, davant nostre un Estany que no avisa, no l'esperes, et sorprèn sense avisar, el premi a la forta pujada, arriba de cop.

Tenim davant nostre, un estany allargat amb un decorat de fons format per unes parets verticals de granit que arriben fins els 3.000 metres, el Besiberri Sud 3.017, el Besiberri Nord de 3.015 m. D'aquí ve l'origen del nom de la vall i l'estany. Besiberri té un origen basc, que significa “contrada sota l'espadat”.




Un cop a l'estany, continuem vall amunt i amb uns 45 minuts trobem l'Estanyet a 2.180 m. A l'esquerra esta situat el refugi metàl·lic de Besiberri.

Tot baixant, fem una paradeta “tècnica” a l'estany de Besiberri, per fer una remullada de peus, amb unes aigues, “Impressionants”......

Desprès de fer un “mos” per refer-nos, desfem la ruta de pujada, passant per diversos salts d'aigua i uns boscos de fajos, per una ruta ben marcada, de retorn al parking al costat del refugi de Conangles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada