Sortida al Torreneules (21/06/15)


Un grup de cinc intrèpids caminants, surten de Breda, amb direcció a la Vall de Núria, per intentar assolir els Torreneules. Tal com ens van comentar, Els Torreneules es poden definir com un cim doble. D´una banda tenim el Torreneules Petit de 2.711 m. situat a l´extrem sud-est de la Serra de Torreneules. Per altra tenim el Torreneules Gran, també conegut amb el nom de Cim de la Coma del Clot de 2.726 m. Dels dos cims, el que té més popularitat i es coneix amb el nom de Torreneules és el petit, amb les millors panoràmiques.

Descripció de la ruta
La ruta es una circular que surt del Santuari de Núria, puja per el refugi del Pic de l'Àliga, trevessem el Torrent de Fontnegra, Coll de Torreneules, pujada al cim del Torreneules Petit, tornada al Coll per enfilar-nos al Torreneules Gran o Cim de la Coma del Clot. El descens el farem carenant fins al Collet de Fontnegra, baixant per el costat del Pic de la Pala i seguim direcció al Pic de l'Àliga, i baixada a l'alberg del Pic de l'Àliga i Santuari de Núria.

Detall de l'ascensió
A les 7,47 primer cremallera a Ribes de Freser fins al Santuari de Núria

A les 8,50, fem un respir de la curta però forta pujada al refugi del Pic de l'Àliga. 

A les 9,20 creuem el Torrent de la Fontnegra i a les 10,30 ens situem al Coll de Torreneules. 

Fem una reunió de grup i decidim, per clara majoria, fer un mos, per tal d'enfilar la pujada al primer Torreneules. 

Poc a poc, però amb fermesa, a les 11,11 fem cim del Torreneules Petit (2.711 m). Pengem una senyera, fem fotos tot descobrint un senzill monument, unes botes de ferro amb unes inscripcions: Carles 1971 – 2014, “et recordarem per ser una gran persona i amic”.

En record als vint anys de la mort del cantautor alcoià Ovidi Montllor, mantenint la flama de les seues lletres, com a símbols de llibertat, llegim:

“queda clara, per tant, per a tothom,
la meua carta de naturalesa.
No és miracle, ni és un mal son;
m'ha tocat, i és la meua feblesa.”

Ovidi Montllor , Cançó del cansat

Tot seguit, sense perdre el pas, baixem al coll i enfilem la pujada al Cim de la Coma del Clot o Torreneules Gran. A les 12,58 fem Cim ( 2.726 m).

Baixem, fins al Collet de Fontnegra, continuem per la carena, per el costat del Pic de la Pala, direcció al Pic de l'Áliga. Vistes a Núria i seguim baixant tot tornant a passar per el refugi del Pic de L´Áliga, tancant la circular, desfem el camí fins el Santuari de Núria. 

A les 15 hores cremallera fins a Ribes.

Resum de la ruta
Distància : 10,98 Km.
Temps en moviment : 4,04 h.


Centre Excursinista de Breda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada