Sortida al Montolier de Perellós (8/1/17)

Comencem l'any amb una nova sortida. Aquesta vegada anem al nord de la Catalunya Nord, a l'extrem de la comarca del Rosseló, fent frontera amb el departament de l'Aude. Allà, a la Serra de les Corberes, hi trobem el Montolier de Perellós. 

D'entrada, hem plantejat una ruta llarga. Sortint del poble d'Òpol, hem pujat al Castell d'Òpol que ofereix unes bones vistes de la plana rossellonesa, l'estany de Leucata i el Canigó. La següent parada ha estat el poble abandonat de Perellós. Sempre té el seu encant veure allò que un dia va ser un petit nucli de cases i que ara està solitari, sense vida. A partir d'allí, una pujada directa per corriols estrets fins a la carena i arribem al cim per la pista que porta al radar meteorològic que corona el Montolier de Perellós. El descens, també per corriols, però amb una vegetació més densa, per la vessant humida de la muntanya i retornem a Òpol pel Coll de la Sabina. 

Aquesta vegada 14 excursionistes hem desafiat el vent fort que ens ha apretat a estones i fins i tot ens feia aguantar bé a dalt el cim. Però a més del grup de caminaires, 3 turistes van barallar-se amb el vent i van visitar el Castell de Salses. 

En resum, una caminada llarga però agradable, ideal per començar un nou any d'excursions amb energia!!! 

Us deixem algunes imatges de la sortida...


Esperem veure-us a la propera! 

Centre Excursionista de Breda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada