100 anys de la Pintoresca (12/02/2012)

El passat 12 de febrer, en el marc de la celebració del centenari de la font de la Pintoresca, vam fer una ruta d'un parell d'hores que ens va dur des del local del CEB per acabar esmorzant i bevent aigua amb anissos a la nostra estimada Pintoresca. Érem una vuitantena de persones, entre xics i grans que, tot i el fred, ens vam enfilar cap a l'ermita de Sant Llop després de recollir-ne un parell que ens esperaven tranquil.lament en el camí de la Bòbila.

Converses sobre la quantitat de gent que érem, sobre els caçadors que se sentien de lluny i, evidentment, sobre el fred que havia fet acte de presència tota la setmana i havia deixat més d'un bassal ben glaçat. Just abans d'arribar a Sant Llop, vam agafar camí avall fins anar a parar a al sot de les duïnes, per acabar enfilant-nos per un caminet fins a trobar el GR que uneix el Canigó amb Mataró, per acabar de fer la volta que ens duria fins a la Pintoresca, pel camí de Riells.

A l'arribada, el grup de Dones de Breda ens oferí un got per omplir d'aigua i una petita bosseta amb anissos, per rememorar l'antic costum bredenc de dur anissos a la font per donar un gust i una frescor especial a l'aigua. L'acte s'acabà amb les explicacions sobre els usos del forn que hi ha just a l'arribada de l'esplanada de la font i la xerrada d'en Martí Boada. 
Dolors Clota
Centre Excursionista de Breda
(12/02/2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada