C.E.B. 10è Aniversari


                                       Centre Excursionista de BREDA  

10 anys d’història (+1)
Si aquest vespre som aquí, de presència o en essència, és perquè en aquests darrers deu anys ens hem deixat seduir d’una manera o d’una altra per l’ànima del CEB: Camí, Experiències, Breda.

Ens hem de remuntar al 2006, quan la implicació econòmica i personal dels setze socis fundadors va fer possible el naixement del CEB, que ens ha dut a conèixer els camins de l’entorn, pel Montseny i el Montnegre (la força desconeguda muntanya de baix), a eixamplar horitzons cap al Puigsacalm, el Catllaràs o l’Elefant de Montserrat i, fins i tot el sostre del nostre país, la Pica d’Estats. El Carlit, les Torres de Cabrenç al Vallespir o el Gorbeia al País Basc també han vist voleiar la bandera del CEB.

L’eix vertebrador d’aquests anys han estat la Ruta Artur Osona i la caminada per obrir la gana de la botifarrada de la festa major a les que, en algunes ocasions, s’hi han afegit la pujada al castell de Montsoriu, la caminada per la marató, la duatló i la lluna de Breda.

D’experiències n’hi ha un munt: des de quedar colgats de correus electrònics i paperassa com a membres de la junta, fins a recórrer de nit l’Artur Osona perquè un pagès havia canviat les marques posades durant la tarda, passant per les neteges a l’entorn durant la fira d’entitats, els banys a les piscines de Sadernes (amb gin-tònic inclòs al final), el camí dels enginyers, el geoamagatall de l’ermita de Santa Anna, els corriols amb pluja de fulles de tardor o la boira de gener ben d’hora ben d’hora.

I Breda, és clar. Aquesta vila petita i tossuda que s’alça en un entorn magnífic. Punt de partida: Can Xifré, al costat del pavelló. Punt de trobada de bredencs que hi viuen o se’n senten, de persones a qui els agrada conèixer a peu el paisatge del nostre país i que han trobat en el CEB el caliu necessari per fer-lo en companyia.

Deu anys (més un) i la voluntat de molta gent de mantenir viu el CEB i la flama del camí fet a peu, de les rialles i els tiberis, del glop de vi, del cafetó reconfortant a mig matí i de la xocolata i les avellanes; la voluntat de seguir cuidant amistats i relacions que s’han anat trenant al llarg d’aquests anys, de tenir cura dels que, més a poc a poc, tanquen el grup, de conservar en imatges i escrits al blog la història de la nostra entitat on xics i grans són benvinguts sempre que vagin ben calçats.
Esteu disposats a fer una immersió fotogràfica? Comenceu a notar que es desperten els records? Potser us arriba l’olor de la coca de can Ponsa per celebrar la cinquena Artur Osona, les punxades als genolls baixant la Pica, l’aigua fins al moll de l’os en el tram del Nou Creus fins a Núria, i tot allò que us fa sentir part d’aquest CEB que és ben nostre i de tots aquells que, fent camí, se’l deixen sentir seu.
      Dolors Clota.

Moltes gràcies a TOTS.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada