La Ruta Artur Osona

La gran majoria d’entitats excursionistes tenen una sortida que les defineix, que les situa al calendari, i que es destaca per sobre de totes les altres. En el nostre cas, es tracta de la Ruta Artur Osona. Revivim el camí que feia aquest excursionista i escriptor català, amb casa a Breda, que va ser l’autor de la primera guia excursionista de Catalunya. Més de cent anys després de les seves expedicions, el CEB pretén ara rememorar-les. Des de Breda fins al Turó de l’Home caminant. El 26 de maig del 2007 vam fer-ne la primera edició, on va haver-hi fins a 50 participants.
La Ruta Artur Osona va ser creada pel Centre Excursionista de Breda (CEB) l’any 2007. De què es tracta? Doncs d’anar des de Breda fins al Turó de l’Home caminant. La cita, l’1 de maig
El nom, Artur Osona, fa referència a un excursionista i escriptor català, mort el 1901, que va ser un dels promotors del Centre Excursionista de Catalunya. A més, un altre dels seus mèrits fou la confecció de la primera guia excursionista editada al nostre país. Què tenia a veure amb Breda? Doncs que, tot i ser barceloní, tenia una casa d’estiueig en aquesta localitat de La Selva, des d’on va impulsar la construcció de l’observatori meteorològic que hi ha dalt del Turó de l’Home.
Més de cent anys després de les seves expedicions fins al Turó, el Centre Excursionista de Breda pretén ara rememorar-les amb la Ruta Artur Osona, que l’1 de maig s’enfilarà fins al pic més alt del Parc Natural del Montseny.